Nieuws

Workshop: onderhoud en slijpen van keukenmessen 06/08

Workshop: onderhoud en slijpen van keukenmessen 06/08

06-08-2022 14:00

Een scherp mes in goede staat kan ons in de keuken helpen en koken nog prettiger maken. Op een vlotte manier je eten kunnen snijden is gewoon prettig. Je kan veel geld besparen door je groenten zelf te snijden in plaats van duurdere voorgesneden en verpakte groenten te kopen in de supermarkt. Het is zelfs goed voor het milieu. Ergernis en gevaarlijke toestanden omdat de messen bot zijn, kunnen we redelijk gemakkelijk vermijden.

Onderhoud en slijpen van keukenmessenDeze workshop wordt gegeven door Jan Dox. In de workshop zien we eerst een stuk(je) basiskennis over keukenmessen. Materialen, vorm van het lemmet, onderhoud, bewaring, welke snijplanken kiezen…

Daarna gaan we in op het eigenlijke onderhouden van de snede en welke gereedschappen we daarvoor gebruiken: wetstaaf, slijpstenen en strop. We leren welke technieken we kunnen gebruiken om efficiënt een goede snede te behouden of bereiken. Iedereen zal kunnen oefenen op de aanwezige slijpstenen.

 

Wanneer: 06/08 van 14u00 tot 17u00
WaarCombidee Brasschaat
Prijs: 40€ zonder slijpsteen of 75€ met slijpsteen (korrel 1000/3000) die mee naar huis mag.
Duur: 3u

Inschrijven

Deelnemers brengen enkele messen mee die wat onderhoud of slijpwerk nodig hebben, eventueel hun eigen wetstaaf en/of slijpsteen. Breng ook een oude bad- en keukenhanddoek mee a.u.b.

Schrijf je in

Deel deze pagina