Koken & tafelen

Santoku zwart webbwood

Santoku zwart webbwood

€ 145,00 € 116,00
Promotie 20.00% korting
Geldig tot 2022-01-31
In voorraad
Te bezichtigen in de winkel

€ 145,00
PROMO-20.00%
beperkte levenslange garantie

Beschrijving

Santoku met  zwart webbwood  ( cfr pakkawood)

Dit keukenmes met 5cm hoog lemmet is een duivel doet al in de keuken. Het hoge lemmet maakt het snijden van de ingrediënten  voor elk gerecht nog makkelijker.  Deze hoge versie is geschikt voor het snijden van groenten, vis en vlees in de keuken. 

De punt is met een mooie bocht naar beneden naar de snede gebracht. De  punt is ideaal voor fijner werk. De balans is goed.  Door de hoogte is het makkelijker om groenten van de snijplank op te scheppen. Het is ook comfortabeler om tegen de vingers van de ondersteunende hand gesteund wordt tijdens het snijden. De snede is vrij recht en leent zich iets minder voor wiegend snijden, maar des te meer voor glijdend en drukkend snijden. Het rechte handvat is geïnspireerd op de Japanse “Wah” handvaten van Japanse keukenmessen. Dit handvat leent zich goed voor de professionele  “pinch grip” waarbij het mes principieel tussen duim en wijsvinger wordt vastgenomen vóór het handvat zelf. Ook typisch op Japanse messen.

Afmetingen: lemmet 160mm x 50mm x 2mm , totale lengte 27cm

Materialen: lemmet in roestvrij staal, 70CrMo15,  gehard, diepgekoeld en 2x getemperd tot 58HRC. Deze staalsoort is reeds jaren een van de favorieten van de Duitse scheermesindustrie.    Heft in zwart Webbwood, een variante op Pakkawood, een modern handvatmateriaal op basis van fineer en kunstharsen: een hygiënisch en waterbestendig materiaal.  De greepschalen zijn met roestvrijstalen bouten bevestigd en verlijmd met epoxy. 

Het mes is niet vaatwasmachinebestendig.  Met een beetje zorg gaat het generaties lang mee.

Wens je meer informatie?

Stel een vraag over dit artikel

De ondernemer

Categorieën

Deel deze pagina