een allround keukenmes zoals santoku
Beschrijving
De Kiritsuke is een Japans mes met een typische “K” punt, waarbij de rug van het mes schuin naar de snede gebracht wordt en de punt niet naar boven naar de rug omhoog gaat. Hier is het misschien meer een hybride vorm die ook wat kenmerken heeft van de santoku/ bunka, maar met een slankere vorm en een meer gebogen snede. Een kombinatie van westerse en oosterse snijtechnieken maken het werk met dit veelzijdige mes een feest. Door zijn afmetingen is het meer toegankelijk voor velen dan de klassieke demi-chef.
De scherpe punt is ideaal voor fijn werk. De rechte rug kan gebruikt worden om de snijplank proper te schrapen en het gesneden voedsel in de kookpot of kom te schuiven, zonder de snede extra te belasten; De snede zal zo langer scherp blijven. Door de hoogte is het makkelijk om groenten van de snijplank op te scheppen. Het is ook comfortabel om tegen de vingers van de ondersteunende hand te glijden tijdens het snijden. Het rechte handvat is geïnspireerd op de Japanse “Wah” handvaten van Japanse keukenmessen. Dit handvat leent zich goed voor de professionele “pinch grip” waarbij het mes principieel tussen duim en wijsvinger wordt vastgenomen vóór het handvat zelf. Ook typisch op Japanse messen.
Afmetingen: lemmet 1850mm x 50mm x 2mm , totale lengte 30cm
Materialen: lemmet in roestvrij staal, 70CrMo15, gehard, diepgekoeld en 2x getemperd tot 58HRC. Deze staalsoort is reeds jaren een van de favorieten van de Duitse scheermesindustrie. Greepschalen in Paperstone, een modern handvatmateriaal op basis van houtpulp en kunstharsen: een hygiënisch en waterbestendig materiaal. Dit wordt ook gebruikt om snijplanken voor de keuken te maken. De greepschalen zijn met roestvrijstalen bouten bevestigd en verlijmd met epoxy.
Het mes is niet vaatwasmachinebestendig. Met een beetje zorg, gaat dit mes generaties lang mee.
Wens je meer informatie?
De ondernemer
Categorieën
Heb je deze al gezien?









