voorsnijmes eik pakkehouten heft
Beschrijving
Veelzijdig keukenmes met eiken pakkahouten heft VERKOCHT
Dit voorsnijmes met een lemmet van 18cm is veelzijdig in de keuken. Van het snijden van vlees tot gebak. Het lemmet is iets korter dan een traditioneel voorsnijmes, maar nog breder inzetbaar. De punt is afgeleid van de Japanse kiritsuke en wordt ook K-tip genoemd. Deze fijne punt leent zich goed voor detailwerk.
Het afgeronde handvat is ergonomisch en is geïnspireerd door de pit van een mango. Het handvat is wat korter maar ligt verassend goed in de hand. Dit handvat leent zich goed voor de professionele “pinch grip” waarbij het mes principieel tussen duim en wijsvinger wordt vastgenomen vóór het handvat zelf. Ook typisch op Japanse messen.
Afmetingen: lemmet 180mm x 38mm x 2mm , totale lengte 32cm
Materialen: lemmet in roestvrij staal, 70CrMo15, gehard, diepgekoeld en 2x getemperd tot 58HRC. Deze staalsoort is reeds jaren een van de favorieten van de Duitse scheermesindustrie. Heft in pakkawood is met roestvrijstalen bouten bevestigd en verlijmd met epoxy.
Het mes is niet vaatwasmachinebestendig. Met een beetje zorg, gaat dit mes generaties lang mee.
Wens je meer informatie?
De ondernemer
Categorieën
Heb je deze al gezien?









