Koken & tafelen

hybride gyuto/ chefmes

hybride gyuto/ chefmes

€ 320,00
In voorraad
Te bezichtigen in de winkel

€ 320,00

Beschrijving

Dit koksmes werd ontwikkeld over verschillende jaren. Door de feedback van verschillende klanten en mijn eigen langdurig gebruik in de keuken kwam ik tot deze vorm. Het mes combineert een aantal eigenschappen van de Japanse gyuto, de bunka en de kiritsuke. Het is een fantastische vervanger voor de (demi-)chef, en de santoku. Het lemmet heeft  een hoogte van 6cm, wat de vrijheid van de vingers boven de snijplank garandeerd. Het grote zijwaartse oppervlak maakt opscheppen van de gesneden groetjes makkelijk, zodat ze vlot in de kookpot of de saladekom kunnen.  De rug van het lemmet heeft een recht afgeschuind stuk, wat het ideaal maakt om daarmee de gesneden voedingswaren op de snijplank bijeen of opzij te schuiven, zonder dat de snede zelf belast wordt. 

Dit mes werd gemaakt van Japans roestvrij meerlagenstaal, suminagashi, met een snijkern van VG10, met een hardheid van ongeveer 60HRC. Na het harden werd het diepgekoeld tot -78° en 2 maal getemperd voor een optimale hardheid en taaiheid. het lemmet werd dun uitgeslepen en met de hand op Japanse waterstenen geslepen en op lederen strops afgewerkt

Het heft bestaat uit honingraat en epoxy, gemaakt door een collega messenmaker. Onder de heftplaten zitten rode liners die met het licht de kleur van de epoxy doen varieren. Het heft is bevestigd met roestvrijstalen Loveless bolts en epoxy.

 

Het mes mag niet in de vaatwasmachine, maar met een beetje aandacht gaat het generaties lang mee

 

Wens je meer informatie?

Stel een vraag over dit artikel

De ondernemer

Categorieën

Deel deze pagina