Koken & tafelen

Chef olijfhout, (clipped point)

Chef olijfhout, (clipped point)

€ 190,00
In voorraad
Te bezichtigen in de winkel

€ 190,00
beperkte levenslange garantie

Beschrijving

Chef met olijfhouten heft

Dit chefmes, in de grootte van de traditionele “demi-chef” is een veelzijdig traditioneel mes in de westerse keuken. De lange gebogen snede maakt wiegend snijden van groenten makkelijk.  Het rechtere deel meer naar het handvat maakt ook drukkend snijden op oosterse wijze mogelijk. De afgeschuinde rug  is recht naar beneden naar de punt/snede gebracht. De scherpe punt is ideaal voor fijn werk. De rechte rug kan zo beter gebruikt worden om de snijplank proper te schrapen en het gesneden voedsel in de kookpot of kom te schuiven, zonder de snede extra te belasten die zo langer scherp zal blijven. Door de hoogte is het makkelijk om groenten van de snijplank op te scheppen. Het is ook comfortabel om tegen de vingers van de ondersteunende  hand te glijden tijdens het snijden.

Het rechte handvat is geïnspireerd op de Japanse “Wah” handvaten van Japanse keukenmessen. Dit handvat leent zich goed voor de professionele  “pinch grip” waarbij het mes principieel tussen duim en wijsvinger wordt vastgenomen vóór het handvat zelf. Ook typisch op Japanse messen.

 

Afmetingen: lemmet 200mm x 50mm x 2mm , totale lengte 32.5cm

Materialen: lemmet in roestvrij staal, 70CrMo15,  gehard, diepgekoeld en 2x getemperd tot 58HRC. Deze staalsoort is reeds jaren een van de favorieten van de Duitse scheermesindustrie.    Heft in geolied olijfhout. Regelmatig behandelen met minerale olie is aangewezen om de tekening het mooiste te houden. ( olie voor behandeling van houten snijplanken is perfect ).  De greepschalen zijn met roestvrijstalen bouten bevestigd en verlijmd met epoxy. 

Het mes is niet vaatwasmachinebestendig.  Met een beetje zorg, gaat dit mes generaties lang mee.

Wens je meer informatie?

Stel een vraag over dit artikel

De ondernemer

Categorieën

Deel deze pagina