Ondernemers

flowersNgin

FlowersNgin

flowersNgin

Beste klant,

 

Graag stel ik u FlowersNgin voor , al 25 jaar ben ik bloembinder in 's Gravenwezel, Natuurlijk bloembinders is mijn dagelijkse biotoop.

Dagelijks werken met de mooiste bloemen en natuurlijke decoratiematerialen is mijn ware passie, zij het, dat er in de loop der jaren een nieuwe passie aan toegevoegd mocht worden, die voor GIN.

Vanuit mijn ervaringen met de schoonheid en de geur voor onze materialen kweekte ik een gezonde interesse naar de zoektocht van de smaak van de 'botanicals' waar we in onze bloemenzaak dagelijks, doorheen de seizoenen, mee werken in onze boeketten of bloemendecoraties.

Zo werkte ik samen met Thomas Cuyvers van Sterkstokers (Hoogstraten).

Met de formidabele kennis van Thomas en mijn eigen expertise over plantaardige en florale producten, ontwikkelden we in 2018 mijn eerste gin, met 20 winterse botanicals stookten we een mooi gebalanceerde 'herbale' gin .

Met bosviooltjes in de neus en de frêcheur van verschillende citrussen gaat de smaak over in een vettigheid van harsige dennennaalden die eindigt in een bittertje als afdronk ... deze beleving in de mond lijdt al snel naar... geef me er nog maar één !

FlowersNgin Winter Edition (gold medal winner 2022 met 92/100 op London Spirits Competition en Best in show by Country category 2022) werd lokaal een topper, het onverwachte succes leidde tot het maken van een volgende gin, deze keer wou ik de zomerse smaken uit mijn bloemenassortiment de vrije loop geven, even alle geuren uitdagen in de intensiteit van de smaak na destillatie! FlowersNgin Summer Edition (silver medal winner 2022 points 85/100 LSC) was een feit, met 22 botanicals maakten we dus een florale versie van flowersNgin, veel aromatische bloemen zoals jasmijn , oranjebloesem, vlierbloesem en pittige zomerkruiden zoals gember en citroengras, munt en basilicum maken van deze gin een zachte maar heel veelzijdige variant, die zich zowel puur als in een cocktail laat waarderen.

... Door een gerenomeerd sterrenrestaurant (d'Essentie 's Gravenwezel) uitgedaagd, om een alcoholvrije spirit te maken, staken Thomas en ik de koppen weer samen om een alcoholvrije spirit te ontwikkelen. Géén evidentie, zo bleek... want op water stoken of op alcohol is moleculair dag en nacht verschil !

Met 38 botanicals, vacuum op lage temperatuur te stoken kwamen we weer op een pracht resultaat ... flowersNogin !!!

FlowersNogin heeft no alcohol, no sugar, no salt, no fat en no kcal... , wat denk je dan ... NO GIN NO TASTE !? 

Vergeet het maar , met onze 38 botanicals maakten we weer een prachtige spirit .( want zo heet dat, als er geen alcohol in zit ) 

Van een zoetje over een zuurtje naar een bittertje in de afdronk, vrijwel een unieke smaakbeleving onder de alcoholvrije spirits.

FlowersNogin spring edition mag er wezen, en u kan hem bestellen via deze site net zoals de winter en zomer edities van 38°alc. 

LET OP !!! FlowersNgin drink je met mate ...

                                     FlowersNogin drink je mateloos !!!

We hadden de smaak te pakken en stookten ook een Sloe Gin ! Flowersngin Autumn Edition (silver medal winner 2022 met 85/100 op de LSC) is een Gin die je puur drinkt, een borreltje rijke smaken van de natuur, gedestilleerd uit de rijpheid van de natuur.

We maakten als het ware een wandeling door het bos en vonden botanicals als alsem, laurier, rijpe peren, sleedoorns, duindoornbes, passievruchten, eikels, pompoenpitten, jeneverbes, jogibes enz ... veel zoetheid en rijpe rijkdom, en dat proef je in dit zachte destillaat, perfect om ook in het jachtseizoen eens een sausje wat extra karakter mee te geven in een heerlijk wild gerecht! 

Om de cirkel rond te maken creëerden we begin 2022 onze laatste seizoenen gin .

Flowersngin Spring Edition, goed voor onmiddellijk een gouden medaille 91/100 op de London Spirits Competition 2022... en daar zijn we super trots op!

Deze frisse ietwat zuur gedragen gin, rijk aan frisse, groene neus en smaaktoetsen, is een heerlijke variant om te gebruiken in een gin tonic of cocktail, maar leent zich ook "voor het pure genot " als een shot!!! 

Hoogste tijd om te bestellen en te proeven... en ervaar waar onze 2 passies elkaar kruisten... die voor bloemen en die voor gin !

 

 

Cheeeeeeeers !!!

David Sels Natuurlijk Bloembinders 's Gravenwezel

 

Kom meer te weten

Deel deze pagina